SHOWROOM

GEOPEND:

donderdag
9 - 17 uur

vrijdag
9 - 17 uur

zaterdag
9.30 - 17 uur

Egalisatie

Het voorbehandelen van een ondervloer is bij de installatie van marmoleum erg belangrijk. Helaas wordt dit nog te vaak onderschat, met alle gevolgen van dien.

Een voorbeeld:
Hiernaast ziet u het resultaat van een marmoleumvloer, waarbij aan egalisatie geen, of de verkeerde aandacht is besteed. Het gevolg is duidelijk zichtbaar: geen mooie egale vlakke vloer. Dit is niet alleen een lelijk gezicht, maar ontneemt ook nog eens grotendeels het comfort dat men van een marmoleumvloer mag verwachten.

De enige oplossing:
Oud marmoleum verwijderen, op de juiste wijze egaliseren en een nieuwe marmoleumvloer installeren.

Dit voorbeeld betekende voor Het Marmoleumhuis een opdracht met een interessante uitdaging. Wij waren daar uiteraard blij mee, maar voor het betreffende verzorgingshuis betekende dit: onnodige extra kosten en extra ongemak omdat de vloer ontruimd moest worden en tijdens de installatie niet gebruikt kon worden.

Voorkomen is beter dan genezen:
In de meeste gevallen is het nodig om de vloer vooraf te egaliseren. Ook al ziet de vloer er mooi glad uit.
Een betonnen vloer, bijvoorbeeld, ziet er vaak mooi glad en schoon uit, maar dient vooraf toch ge√ęgaliseerd te worden.

Het probleem zit in de samenstelling. Beton bestaat voor een groot deel uit zand. Dit zand loopt bij het gebruiken van de vloer los van de lijmlaag. Hierdoor kunnen zandkorreltjes zichtbaar worden of ontstaan er nog duidelijker zichtbare oneffenheden in de vloer.
Om dit te voorkomen is het dus nodig om te egaliseren. De speciale egalisatielaag van 2-5 mm heeft geen zand in zijn samenstelling an zal er dan ook altijd zeer vlak en strak uitzien. Ook op lange termijn!

Door onze jaren lange ervaring in installatie van marmoleum voor zowel projecten als voor particulieren kunnen wij zeer strakke vloeren maken voor een aantrekkelijke prijs.

Bij projecten vanaf 100 m² gelden speciale tarieven.

Ed Barhorst neemt alle werken zelf ter hand om de juiste werkwijze vast te kunnen stellen. Pas na inspectie van de huidige vloer kunnen wij vooraf de juiste prijs vaststellen.

Voor een goed advies en het beoordelen van uw huidige vloer maken wij graag een afspraak. Tel: (072) 562 41 83 of 06 - 11 38 16 77 (Ed Barhorst).

Mooie strakke vloer na egalisatie
Mooie strakke vloer na juiste egalisatie door Het Marmoleumhuis!

Verkeerde egalisatievoorbeeld van een VERKEERDE egalisatie

vloer inspectie egalisatievloerinspectie; oorzaak al snel duidelijk

Egalisatie zoals het hoortOpnieuw egaliseren, maar dan zoals het hoort...

Installatie nieuw marmoleumInstallatie nieuw marmoleum

het-resultaat-01

Forbo Marmoleum Desso Tapijt nora-logo Quick Step Laminaat tarkett-logo Interfloor Tapijt en Vinyl Bandalux zonwering voor binnen Gerflor vivafloors Flex Colours Raamdecoratie

Het PVC-Huis - Ed Barhorst Woning- en Projectstoffering - Neerlandia 3a - 1841 JK  Stompetoren - Tel: (072) 564 25 17 - GSM: 06-11 38 16 77